Maximale hypotheek
Financiele dienstverleners met een scherp oog voor rendement
Raev-advies

Maximale hypotheek

Neem contact met mij op !

Maximale hypotheek

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen ? 

Op zoek naar een nieuwe woning en benieuwd of dit financieel haalbaar is ? Op internet zijn er vele berekeningsmodules te vinden en geven je een grove indicatie van wat de maximale leencapaciteit is. Je maximale leencapaciteit is van vele factoren afhankelijk en daarom merken wij in de praktijk regelmatig dat de maximale leencapaciteit naar boven of naar beneden bijgesteld dient te worden. Dit wordt o.a. veroorzaakt door het meetellen van bepaalde inkomensbestanddelen, kleine leningen/telefoonabonnementen die aanwezig zijn, of fiscale beperkingen. Om een goede indicatie van je maximale leencapaciteit te krijgen adviseren wij je om contact met ons op te nemen zodat je goed voorbereid de woningmarkt kan bekijken en hiermee teleurstelling achteraf te voorkomen omdat die droomwoning toch niet haalbaar blijkt te zijn. 

Wat komt er nog meer bij kijken ? 

De toetsing op basis van je inkomen en de waarde van de woning is een eerste grove indicatie van wat je maximale hypotheek kan zijn. In het vervolgonderzoek gaan we deze eerste toetsing verder uitwerken en worden ook zaken meegenomen als:

– leeftijd
– overige verplichtingen zoals alimentatie, financieringen, DUO-leningen
– opbouw van je inkomen (bijv. onregelmatigheidstoeslagen, 13e maand, structureel overwerk, etc.)
– gezinssituatie
– eigen middelen
– en nog een aantal zaken die van belang zijn voor een goed financieel overzicht van jouw situatie.

Met deze gegevens vervolgen wij ons onderzoek bij de diverse geldverstrekkers omdat elke geldverstrekker zijn eigen acceptatienormen heeft over deze componenten. Zo kan het zijn dat bij de ene geldverstrekker een component sterk meeweegt in de hoogte van je maximale hypotheek terwijl de andere geldverstrekker daar andere acceptatienormen op toepast. Deze acceptatienormen bepalen uiteindelijk hoeveel hypotheek je kan krijgen. De verschillen in acceptatienormen kunnen nog wel eens net het verschil zijn tussen de woning wel of niet kunnen kopen.

Met onze jarenlange ervaring op hypotheekgebied en het uitgebreide pallet aan geldverstrekkers gaan wij de juiste partij voor je zoeken waarbij een goede combinatie van laagste rente, goede voorwaarden, hypotheekvorm en een passend financieel plaatje een must is.